Ugali

Häromkvällen var vi nere hos Kenyanerna och åt middag. I vanliga fall brukar vi äta i vårt hus, eftersom vi får annorlunda mat mot de andra studenterna. Men nu skulle vi alltså äta med dem.
Jag brukar inte vara så knusslig med smaken på maten, men detta var verkligen inte någon favorit.
Ugali är gjort på majsmjöl och vatten, och liknar en mycket fast gröt, och är i det närmaste smaklös. Men, det är ändå någon mycket diffus och ohärlig smak som tränger igenom. Tillsammans med ugalin serveras kål, alternativt något som liknar spenat. Och detta är kenyanerna varje dag.
Inte en favorit som sagt. Men det kommer nog fler ugalikvällar, och då är det bara gilla läget.

Och en sak som jag uppskattar är att man får (ska) äta med händerna. Det utnyttjas till max!


Den härliga ugalin till vänster, kålen till höger.




Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Ugali gjord på maniok smakar betydligt bättre. En delikatess tycker jag faktiskt. Maniok-ugali äts i Burundi o Kongo. Underbar!!!

2012-01-31 @ 18:56:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0