TRX Assisted Pistol Squat

En ledig torsdag, inte fel. Idag har varit en riktig fixardag; laga cykel, skicka mail, ringa folk, handla, laga mat inför helgen i skärgården... En riktig fixardag helt enkelt.
 
Men trots en lång attgöra-lista, blev det en vända till gymmet. Benpass stod på schemat, vilket kördes i cirkelform. 
Det hela avslutades med en övning jag vart sugen på men inte prövat tidigare; TRX Assisted Pistol Squat.
Kolla klippet här och bli inspirerad. Det bränner i benen kan jag säga!
 

Såhär vill jag också kunna göra en dag. Pistol Squat. Not assisted.

En liten löptur

Ojoj, nu är det nästan ett år sedan jag skrev sist. Mycket har hänt sen dess, men mer om det en annan gång. 

Efter en intensiv dag på jobbet svirade jag om till löparkläder för att ta en uppvärmningsrunda innan gymmet, var tanken. Istället slutade det med en runda på sexton kilometer. På senaste tid har löpningen legat på hyllan och lämnat plats för styrketräning, och jag tyckte det kunde vara på sin plats att se vad benen går för. Och det gick ju denna gången med.
 
 
Väl hemma komponerades en tallrik ihop i midsommarmatens tecken. Färskpotatis med dill, kikärts- och valnöttsbiffar, tsasiki och en sallad. Gott!
 
Nu ska jag invänta tvätten som ligger i maskin. När jag gick för att hämta kläderna var de fortfarande torra. Tydligen glömde jag trycka på startknappen innan jag gick därifrån... 
 
 

Tips för en härlig träning

Här kommer en lista med tips för att utmana din tålmodighet i samband med träning.
* Spring in i ett bord med tårna, tjugo minuter innan passet börjar.
Se till att ena tån blir rejält svullen och blå, samt svår att böja.
* Tappa bort nycklarna och hitta dem inte förrän tio minuter innan passet börjar.
Skynda allt du kan för att kanske eventuellt hinna i tid.
* Glöm medlemskortet hemma.
* Kom inflåsande i träningssalen en minut i prick, ursäkta dig och ta sämsta platsen, den enda som är kvar.
* Efter fem minuter, känn ett påträngande toalettbehov, som tvingar dig att avbryta för toabesök. Detta eftersom ett besök skulle varit omöjligt att klämma in före passets start.
* Kör hela passet med den blåa tån som gör sig ständigt påmind.
* Avsluta passet, samt glöm övertröjan kvar på anläggningen.
* Försök komma på hur man gör mellanrum mellan punkterna i blogginlägget på en Mac, utan framgång.
Samtliga tips är idag prövade av undertecknad, och tillsammans garanterar de att ge dig en rejäl hålla-modet-uppe-omgång.

Morotskakinspirerad smoothie

Inför träningen laddade jag med en smoothie med smak av morotskaka. Inte illa alls!
Till det tog jag en citron- mandel- ingefärsboll. Gott!




Morotskakesmoothie
1 kokad morot (skär i slantar och koka ett par minuter)
1-1 1/2 frusen banan (absolut godast om den är frusen, men inte nödvändigt)
Knappt 1 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker
lite riven ingefära/torkad ingefära i påse
1 1/2 dl mjölk
Koka upp moroten som är skuren i slantar, ett par minuter.
Skölj så de blir kalla.
Dela den frusna bananen i mindre bitar, och mixa.
Mixa ihop banan och morötter, tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Låt gärna stå i kylen ett tag, då blir det ännu godare!
Smarro säger jag!

Citron- ingefärs- och mandelbollar med aprikoser
2 dl sötmandel
1/2-1 msk citronsaft (i flaska eller direkt från citron)
Ev citronskal om du har hemma
12 blötlagda torkade aprikoser
Knappt 1 tsk malen ingefära
1-2 msk vatten
Mixa nötterna till ett mjöl (behöver inte vara superfint)
Dela/mixa aprikoserna.
Blanda ihop alla ingredienserna till en smet.
Rulla till bollar, rulla ev i kokos.
Dessa kan man såklart exprimentera och testa med vad man känner. Jag blandade i lite qinoaflingor för proteinets skull, och lite torkade gojibär, bara för att det är gott. Dessutom blandade jag hasselnötter och mandel.
Smaka och se!

Utkast: Juli 8, 2012


Världsgod müsli

För ett par år sen började jag göra min egen granola. Gott som godis!

Här nere hos pappa i Malmö hittade jag receptet på insidan av skåpsluckan, där recept på återkommande klassiker sitter. Jag fick äran att sätta upp receptet där när jag var här sist. Då förstår ni att det är bra grejer.

Pass opp!


Bästa müslireceptet hittills.

Brukar också variera med att efter rostningen lägga till russin/klippta aprikoser/pumpafrön/physsiliumfrön/klippta katrinplommon/kokosflingor... Att pudra över lite kardemumma är inte heller fel.
Vad man är sugen på helt enkelt!


Pastagratäng med spenat och keso

Spenderar några dagar nere i Malmö hos pappa och Camilla.
Väldigt välbehövligt och mysigt!
Igårkväll lagade vi pastagratäng och spelade Upwords.


Pastapeppad pappa.


Machésallad, äpple, valnötter, solrosfrön och mängder med egenodlad
basilika.

Och receptet hittar ni här.
(Receptet kan varieras. Vi la till svarta bönor och en gullök, samt ökade mängden muskot.
Kan även tänka mig att lite broccoli hade vart fint för tuggmotståndet,
och kanske lite fetaost, bara för det är så himla gott).


Chokladkaka med bönor (say what!?)

Idag prövade jag något jag inte gjort innan. Inte ens i närheten.
Exprimentet stavas chokladkaka med svarta bönor.
Och Herre min get vad god den blev!
Jag vill nästan tvinga varenda kotte jag känner att prova den. Och nej, man känner inte smaken av bönor.

Den är som en mastig chokladkaka, med en toutch av brownie och mörk choklad.
Enda skillnaden är att den är en nyttigare variant.

Eftersom den är väldigt lite sötad, så kan man söta med mer honung om man vill ha en sötare variant.
Jag föredrar att istället addera sötman vid sidan om i form av frukt och bär, samt honung på yoghurten.
Då kan man äta kakan som mellis. 


Chokladkaka toppad med jordgubbar, banan, valnötter och citronmeliss.
Serverad med turkisk yoghurt ringlad med honung.

Och så receptet:

125 g svarta bönor på burk (en halv förpackning alltså)
1-2 bananer (beroende på önskad sötma)
1 msk smält smör eller kokosolja
2 tsk kaffepulver
1 dl kakao
2 äggvitor
1/2 dl mandelmjöl (eller grovt mjöl, typ rågsikt)
1-2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
Smör och mandelmjöl eller kokosflingor att bröa formen med

1. Skölj bönorna riktigt noga (du vill inte att kakan ska smaka som spadet). Mixa med bananen.
2. Smält smör/olja och blanda med kaffepulver
3. Rör ihop bönmoset och kaffesmöret med resten av alla ingredienser.
4. Smöra en form, ca 15 cm i diameter. "Bröa" med mandelmjöl eller kokosflingor. Häll i smeten.
5. Grädda i ugnen på 175 i 15 min. (ytterligare liten stund om du som jag glömmer äggen...)
När klockan ringer, stänger du av ugnen men låter kakan stå kvar i eftervärmen en stund.

Servera med kesella, frukt och bär, alternativt glass eller grädde.


Godmorgon världen

Jahopp. Efter svårighet att somna igårkväll, och med morgonsol flödande genom värdelösa persienner, säger jag efter drygt tre timmars sömn godmorgon, och kickar igång onsdagen med en promenad.


En vegeterian är i stan

En av mina favorithushållssysslor är att handla.
Gärna storhandla.
Mycket och längre. Ju längre lista, desto bättre.

Och när en vegeterian är i farten så syns det i fruktfatet.


Kusinvitamin hälsar på.


Ugnsbakad chokladgröt

Efter att frågan om en matblogg har kommit upp ett par gånger från olika håll, så tänkte jag ge mig på ett försök.
Dock kommer det kanske inte bli så frekvent, utan mest när jag ätit något alldeles fantastiskt gott. (Vilket händer mer och mer ofta sedan hemkomsten från Kenya. Har ju saknat mat så mycket!)

Först ut är recept på ugnsbakad chokladgröt.
Må låta konstigt, men ack så gott. För en chokladälskare är detta ett måste!



Och här är receptet:

1 äggvita (valfritt, men blir lite lösare konsistens)
1 dl havregryn
1 msk kokosflingor
2 msk kaffe (valfritt)
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 msk mjölk
Honung (typ 1-2 msk, beror på hur söt man vill ha)

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt resten, söta med honung efter smak.
Häll i portionsform och grädda 15-20 minuter.

Jag serverade med kesella, banan, torkade gojibär och citronmeliss.
Ny favorit!


Ett sista inlägg.

Ojojoj. Kan det vara närmare två månader sedan sista blogginlägget skrevs?
Bloggen lades ner i och med resan till Mombasa, och den verkar inte ha återuppstått förrens nu.

Semestern var fantastiskt skön och alldeles underbar, och de sista två veckorna var riktigt värda, boendes på en missionsstation, utan varmt vatten (vissa dagar utan rinnande vatten alls), och ödlor, kackelackor och en Sara som rumskompisar (jag stormtrivdes med en av dessa tre. Gissa vem?)
Efter en vecka med fantastisk all inclusive-mat, så var det riktigt jobbigt att återgå till kålen och riset.
Men bortsett från det så var det två fina veckor, med främst husbygge på schemat.

Idag har det alltså gått prick en månad sedan vi satte oss på planet mot vårt älskade fosterland. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var skönt att vara tillbaka. Borta är bra, men hemma är onekligen bäst.
Sedan jag kom hem har jag varit ledig, och jag njuter sååå mycket. Jag ÄLSKAR att vara ledig! Att ha tid. Att få pyssla. Få träffa människor jag tycker om. Äta, promenera, cykla, träna, bjuda människor på hejdundrande frukost. Bara göra vad man vill, tillsammans med människor man tycker om.
Dock saknar jag min Afrikafamilj... Att det kunde bli ett så bra gäng som åkte, det måste varit Gud i det.

Sedan jag kom hem, känns det som att det är ett lite annat Stockholm jag kommer hem till. Jag tar till mig staden på ett helt annat sätt än tidigare, nu när jag vet att jag ska stanna i minst tre år till. Jag har mina fina Lina och Sara på nära håll. Jag är peppad för att göra vad jag kan för att få Filadelfiaförsamligen att kännas som min nya församling. Jag har fått en lägenhet med inflytt i Augusti, och jag kommer att påbörja min närmare sex år långa resa till att stå som färdigutbildad barnmorska.

Livet känns väldigt spännande. Jag är glad för Afrikaresan. Den har gett mig mycket funderingar, men också mycket klarhet. Jag har landat lite mer i mig själv. Vad jag tycker är viktigt. Vad jag vill göra. Jag har kommit hem med ett lite tryggare hjärta, ett jag som är lite säkrare på mig själv och vad jag vill, och jag ser väldigt ljust på framtiden.

Med detta inlägg går förmodligen bloggen i graven för en lång tid framöver. Kanske återuppstår den en dag, kanske inte.
Tack alla ni som läst och följt under en av mina resor, det har betytt mycket.
Lev i tacksamhet, och njut av dagen och varandra.
Må vara en klycha, men i sannaste lagret:
Livet är nu.

Semester!!

Jag har hamnat i vad som kan liknas vid paradiset.
Efter fyra dagar på safari, med lejon och flodhästar som hörs utanför rummet om natten, drog vi vidare till mombasa. Det är så sjukligt gött här, 30-35 grader på dagarna. Vi kör all in, och har all inclusive.

Så nu består dagarna mest av sol, hav, vattengympa, löpturer, poolbad, häng och en himlans massa mat.
Maten är det som gör mig lyckligast! Jag är salig varenda måltid. På riktigt så vet jag inte när jag senast uppskattade mat såhär mycket. Det är buffé tre gånger om dagen, och en massa frukt och grejer däremellan. Blogguppdateringen ligger dock lite på hyllan, som ni märker..

Nu är livet bra fint.


Vad händer!?

Då var det gjort!
Nu har jag sökt till höskolan för i höst. Så konstig känsla! Jag tror det är tredje året jag söker, men tidigare har jag mest haft det som en backup-plan. Det har aldrig känts som att det varit läge att plugga. Men nu är jag sugen!
Men idag pirrade det i magen och hjärtat slog dubbelslag.
Jag var till och med tvungen att ge upp en illtjut när jag klickade på "Skicka".
Jeeeesuuuus!
Jag, Ida Kristina Linnéa Bohm, har för första gången inte panik-känslor inför kommande läsår.
Detta händer ju inte?
På nåt sätt känner jag mig sjukt lättad. Som att jag har tio kilo mindre på axlarna.
I första hand blev det Sjuksköterskeprogrammet på Sophiahemmet Högskola i Stockholm(!!?!?!) (Jag chockar mig själv), för att sedan läsa vidare till barnmorska.
Livsval.

Jaa. Vad tror ni om detta? Kan barnmorska vara något för mig? Skriv gärna! (Men bara om du tror att det är en bra idé.)
Tar med tacksamhet emot pepp och uppmuntran angående detta!

Nu måste jag ut och springa av mig.

Love!!


Bara för jag tycker om henne så mycket!




RSS 2.0